De Chinese geboortecijfers zijn inmiddels gestegen tot het hoogste punt sinds 2000. Deze toename is te verklaren door de versoepeling van de eenkindpolitiek in 2014. Het is sindsdien weer toegestaan om twee kinderen te krijgen, iets dat voor een groot deel van de bevolking vanaf 1979 werd verboden.
Dit is echter niet de enige ‘Boom’ die momenteel plaatsvindt in China; ook de besteding aan babyverzorgingsproducten maakt een scherpe stijging door. Volgens onderzoek door Mintel is de markt voor baby- en kinderproducten gegroeid met 256% in de afgelopen 5 jaar (!) Deze groei wordt o.a. aangewakkerd door inkomensstijgingen en toegenomen koopkracht in China.

De verwachting is dat de vraag voorlopig nog blijft groeien met 15 procent per jaar tot 2020. lokale melkpoederschandalen blijft er een aanhoudende vraag naar producten uit het Westen; hierdoor hebben Nederlandse bedrijven een grote slag kunnen slaan in de afgelopen jaren. Populaire Nederlandse merken zoals Nutrilon en Friso doen het erg goed op de Chinese markt. Daarnaast heeft Nederland een goede naam op het gebied van baby- en kindverzorgings producten, iets waarop andere Nederlandse merken kunnen meeliften.

Chinese ouders en grootouders zijn voortdurend op zoek naar originele producten die zijn geproduceerd volgens internationale veiligheidsnormen. Dit is dan een van de succesredenen van cross-border e-commerce platformen in China aangezien het consumenten in staat stelt om direct uit het buitenland te kopen. Dit succes is ook terug te zien in de aanwezigheid van merken op de platformen; in de afgelopen 2 jaar hebben meer dan 90% van de ‘s werelds bekendste baby merken een Flagshipstore geopend. Deze merken verkopen een scala aan producten, variërend van luiers tot autostoeltjes.

Categories: Nieuws

Subscribe to our Newsletter

Newsletter

Get in Touch

You can find us at:

Amsterdam Office

Johan Huizingalaan 763a
1066 VH Amsterdam
+31 (0)20 8932 533

Shanghai Office

上海市静安区大田路129号嘉发大厦A栋5G室
129 Datian Road, Jing’an District
Rm.5G/F Jiafa Building, 

+86 (131) 2090 2203

Contact Us

    Question

    Contact Us