De populaire Chinese chat app met 889 miljoen gebruikers heeft onlangs een Europese uitbreiding aangekondigd met als eerste stap een kantoor in het Verenigd-Koningkrijk. De wens om de expansie voort te zetten naar omringende landen zoals Frankrijk en Duitsland is ook uitgsproken. Het dochterbedrijf van Tencent (o.a. JD.com en Tesla) heeft in 2015 haar eerste kantoor geopend in Milaan, hier lag een focus op het ontwikkelen van advertenties met een focus op Mode merken uit Italien.

Wechat
Opmerkelijk feitje: Chinese consumenten spenderen gemiddeld 40 minuten per dag op Wechat. De app biedt zodoende bedrijven de perfecte manier om hun doelgroep te bereiken. Wechat wordt vaak omschreven als de ‘Chinese Whatsapp’; echter doet dat het platform tekort. De mogelijkheden die gebruikers hebben op het Wechat platform zijn vele  malen groter. Buiten de gebruikelijke chat- en timeline functies zijn er vele toepassingen mogelijk; variërend van eten bestellen, bankieren tot het boeken van een taxi. De NY Times heeft er een leuke video over gemaakt.

Wechat komt echter niet naar Europa om meer users te genereren. In plaats daarvan zal de focus liggen op het binnenhalen van Europese merken die hun producten willen aanbieden aan Chinese consumenten en Chinese toeristen in Europa. Het doel is om Europese bedrijven de mogelijkheid te bieden om producten te verkopen via crossborder eCommerce. Het is tot op heden nog onduidelijk wanneer Wechat naar Nederland komt.

Contact Us