Voor Chinese consumenten in de grote steden wordt het steeds makkelijker om Nederlandse producten te kopen via cross-border platformen. Echter, wanneer men op het platteland van China woont zijn er nauwelijks tot geen winkels die dergelijke producten aanbieden.Daar heeft het tweede grootste online shopping platform Jingdong (JD.com) iets op gevonden. Om het leven makkelijker te maken voor mensen op het platteland gaan ze een netwerk uitrollen van Drone lancerings-spots.

Het is niet de eerste keer dat internetgigant Jingdong stappen maakt richting het toepassen van drones als logistieke tool. In oktober 2015 begonnen ze al met het testen van de mogelijkheden met drones in het JDX innovation lab. De eerste stap in het opzetten van het netwerk vindt plaats in de provincie Sichuan; hier wordt momenteel gebouwd aan 150 centra. Het netwerk zal naar verwachting de verzendkosten met maar liefst 70% verlagen. De drones zullen pakketten pendelen tussen de distributiecentra van JD.com en de ontvangststations in de afgelegen dorpen en gebieden. Binnen deze locaties zijn bezorgers (nu al 300.000) actief die de pakketten vanaf het station distribueren.

Deze gebieden zijn doorgaans moeilijk te bereiken vanwege een complex terrein en onderontwikkelde infrastructuur. Er is echter wel sprake van een toenemende vraag naar Westerse producten in deze gebieden en biedt daarom veel potentieel richting retailers. Meerdere Nederlandse retailers staan dan ook te trappelen om deze nieuwe klanten te bereiken met hun producten. De eerste drone centra zullen naar verwachting deze maand al in gebruik worden genomen.

Subscribe to our Newsletter

Newsletter

Get in Touch

You can find us at:

Amsterdam Office

Johan Huizingalaan 763a
1066 VH Amsterdam
+31 (0)20 8932 533

Shanghai Office

上海市静安区大田路129号嘉发大厦A栋5G室
129 Datian Road, Jing’an District
Rm.5G/F Jiafa Building, 

+86 (131) 2090 2203

Contact Us

    Question

    Contact Us