Een teruglopende Economische groei? Niet volgens de statistieken.
De e-Commerce omzet groeide in China tot 5.16 miljard Yuan (€704 Miljoen) in 2016, wat neerkomt op een groei van 26.2% volgens het rapport van de Chinese CBS. Dit is ongeveer 16% van de totale aankopen in de detailhandel in 2016.
Het rapport meldde een toenemende trend in besteding van premium producten zoals sportartikelen en voedingsproducten. Sommige sectoren groeide sneller dan verwacht, de online verkoop van levensmiddelen steeg met 28,5% en kleding steeg met 18,1% in vergelijking met 2015.

Deze cijfers laten zien dat ondanks dalende groei van de afgelopen jaren, China nog steeds een gezonde groei doormaakt op het gebied van online shoppen.
Volgens Alibaba is het aantal Chinese consumenten die in het afgelopen jaar producten kochten via het cross border platform Tmall Global verdubbeld. Daarbij heeft Amazon China (opgericht in 2014) in september al aangekondigd dat ze het streven van 10 miljoen orders op hun Global platform al hadden overschreden.

Online-shopping

 

Categories: Nieuws

Contact Us