[vc_row][vc_column][vc_column_text]Singles-day-alibaba-WICAfgelopen woensdag, 11 november, was het de grootste commerciële feestdag ter wereld genaamd Singles’ Day. De Chinese internetgigant Alibaba heeft deze dag omgetoverd tot een jaarlijks shopfestijn, waarbij dit jaar een omzet van €7,4 miljard is behaald.

Volgens Alibaba zijn bijna de helft van alle aankopen gedaan via mobiele telefoons, waarmee de trend van mobiel shoppen wordt bevestigd.

Dit jaar heeft Alibaba ervoor gekozen om de Singles’ Day campagne te lanceren op zowel het Chinese platform Tmall en het internationale platform genaamd AliExpress. Consumenten uit meer dan 217 landen hebben gebruik gemaakt van de hoge kortingen tijdens Singles’ Day. Inwoners uit Hong Kong, Verenigde Staten en Rusland hebben de meeste aankopen gedaan van alle international shoppers.

Meer dan 27,000 internationale merken hebben mee gedaan aan Singles’ Day, waaronder kledingwinkels Zara, Gap, Mango, North Face en de Amerikaanse groothandel Costco.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categories: Nieuws

Contact Us