Zakendoen in China gaat hand-in-hand met royale banquetten en flessen Baijiu (Chinese Rijstwijn). Dit in combinatie met de hoge mate van stress op de Chinese werkvloer heeft er voor gezorgd dat er een verhoogd risico is op een slechte gezondheid. Echter, de jongere generatie neemt afscheid van deze ongezonde levenstijl; China telt meer dan 415 miljoen “millennials” met een groeiende interesse voor sport en fitness. Deze groeiende middenklasse heeft fitness pas net ontdekt, en is met een sprint bezig om de achterstand met het Westen goed te maken.

Het ledenaantal van sportscholen is sinds 2008 verdubbeld naar een totaal van 7 miljoen in 2016. Men hoeft geen seconde te twijfelen aan het marktpotentieel in China als je het aantal leden (0.3%) vergelijkt met bijvoorbeeld de US(16%) en Nederland (15%). Chinese beroemdheden die selfies maken in de sportschool hebben o.a. bijgedragen aan een groeiende fitness trend. Daarnaast heeft de overheid een ‘2016-2020 national fitness plan’ gelanceerd om de gezondheids- en fitness industrie te stimuleren. Dit beleid is opgezet met als doel ‘het land bewuster te maken van gezondheid en fitness’ en om de sector te laten groeien naar een omzet van €415.3 billion in 2025. Een van de doelstellingen is om een netwerk uit te rollen met daarin een fitness of sportsclub binnen 1 mijl van iedere woonwijk in de stad en het platteland(!).

Deze nieuwe maatregelen zijn niet onopgemerkt gebleven bij internationale sportmerken; recentelijk heeft Reebok (Adidas AG) aangekondigd flink uit te breiden in China. Reebok verkoopt fitness en lifestyle schoeisel, kleding en apparatuur en heeft aangekondigd dat het van plan is om voor 2020 meer dan 500 winkels te openen in China.

Categories: eCommerceNieuws

Subscribe to our Newsletter

Newsletter

Get in Touch

You can find us at:

Amsterdam Office

Johan Huizingalaan 763a
1066 VH Amsterdam
+31 (0)20 8932 533

Shanghai Office

上海市静安区大田路129号嘉发大厦A栋5G室
129 Datian Road, Jing’an District
Rm.5G/F Jiafa Building, 

+86 (131) 2090 2203

Contact Us

    Question

    Contact Us