Het vertrouwen van Chinese consumenten in de lokale voedselveiligheid heeft weer een deuk opgelopen door een recent voedselschandaal. Dit maal betreft het garnalen die waren geïnjecteerd met gelatine om ze er aantrekkelijker uit te laten zien. Het resulteerde in een landelijke verontwaardiging op social media over het terugkerende thema rondom voedselveiligheid in China.
Dergelijke schandalen leiden tot een toenemend wantrouwen in lokale voedselleveranciers, zodoende landelijke uitgaven op cross-border e-commerce platform stijgen.

Men constateert een duidelijke link tussen de gebeurtenissen van de afgelopen jaren en de meest populaire productcategorieën In China. Persoonlijke verzorging, baby producten, melkpoeder, gezondheid en wellness-producten behoren tot de 5 best verkochte producten op cross-border platformen. Deze producten zijn populair omdat Westerse producenten hebben moeten voldoen aan strenge lokale wetgeving wat betreft productie.

Grensoverschrijdende platformen zoals JingDong Worldwide en Tmall Global geven Chinese consumenten een gerust gevoel omdat ze garant staan voor authenticiteit. Merken en retailers dienen te voldoen aan de eisen van de platformen alvorens ze hun producten kunnen aanbieden. Zonder naleving van de regels is het niet mogelijk om het platform te betreden. Verkopende partijen moeten o.a. bepaalde documenten overhandigen zoals een KVK-registratie en de juiste merkregistraties.

Categories: eCommerceNieuws

Subscribe to our Newsletter

Newsletter

Get in Touch

You can find us at:

Amsterdam Office

Johan Huizingalaan 763a
1066 VH Amsterdam
+31 (0)20 8932 533

Shanghai Office

上海市静安区大田路129号嘉发大厦A栋5G室
129 Datian Road, Jing’an District
Rm.5G/F Jiafa Building, 

+86 (131) 2090 2203

Contact Us

    Question

    Contact Us