Meer dan 100 Nederlandse en Belgische bedrijven hebben interesse getoond in de eerste E-trade missie georganiseerd door Alibaba Nederland en de RVO. De handelsmissie heeft als bestemming het hoofdkantoor van Alibaba in Hangzhou en staat onder leiding van de StartupEnvoy Prins Constantijn. Het deelnemersveld zal bestaan uit retailers, bekende merken en startups uit de Retail sector. Het doel van deze missie is om bedrijven te introduceren met de verschillende mogelijkheden die Alibaba biedt.

 

Voor veel bedrijven heeft de Chinese markt een grote aantrekkingskracht. Dit is mede dankzij de groei van de cross-border e-commerce markt in China, die naar verwachting zal groeien tot €158 miljard in 2020.  Het wereldwijde platform Tmall Global van Alibaba biedt Nederlandse bedrijven de mogelijkheid om hun producten direct te verkopen aan de meer dan 460 miljoen Chinese consumenten die gebruik maken van het platform.

Klik hier voor meer informatie over E-commerce in China 

Steeds meer Chinese consumenten weten hun weg te vinden naar buitenlandse producten via crossborder e-commerce platformen zoals Tmall Global en JD.com. Enkele populaire producten die goed verkocht worden vanuit Nederland zijn babyproducten, levensmiddelen, cosmetica en persoonlijke verzorging. Deze producten worden goed verkocht door het imago van Nederland op het gebied van kwaliteit, echtheid en veiligheid.

Categories: eCommerceNieuws

Subscribe to our Newsletter

Newsletter

Get in Touch

You can find us at:

Amsterdam Office

Johan Huizingalaan 763a
1066 VH Amsterdam
+31 (0)20 8932 533

Shanghai Office

上海市静安区大田路129号嘉发大厦A栋5G室
129 Datian Road, Jing’an District
Rm.5G/F Jiafa Building, 

+86 (131) 2090 2203

Contact Us

    Question

    Contact Us